Фотоизложба "My mornings in Видин”

Фотоизложба "My mornings in Видин”
От 27 август до 27 септември 2024 г. Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин ще бъде домакин на фотоизложба „My mornings in Видин” на Антонела София Барбу от Брашов, Румъния.
📅 Откриване: 27 август 2024 г. от 17:00 ч.
📍 Място: Регионална библиотека “Михалаки Георгиев", Зала за изяви, отдел "Заемна за възрастни", ет.3
Антонела посещава Видин през май миналата година, в рамките на проекта "Teach for Future", реализиран от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” – Видин, базиран на партньорство между „Национална асоциация на библиотекарите и обществените библиотеки в Румъния“, Фондация „Глобални библиотеки в България” и Инициативи за консервация на наследството в Гърция.
По време на престоя си във Видин, тя се вдъхновява от красотата му и публикува в личния си блог, както и в различни онлайн платформи за дните прекарани в града на Дунава, за преживяванията си и колко е впечатлена от топлотата на хората, които среща.
Тази година, на 27 август, на нейния рожден ден и също близо до датата, когато се отбелязва Ден на румънския национален език (31 август), Антонела ще представи изложба със 27 фотографии, в които е подбрала моменти, уловени в ранните зори на Видин.
,,Като човек запален по пътуванията и фотографията, осъзнах, че същността на едно място не винаги се определя от неговите традиции и история. Понякога хората, цветовете и звуците на един град, които възприемаме в различни части на деня, носят уникалната индивидуалност на мястото и илюстрират неговите отличителни черти.
Бях хипнотизирана от великолепието и уникалните пейзажи на Видин, особено при изгрев слънце и се опитах да уловя в снимките си топлината, спокойствието и радостта на града.
Заповядайте да посетите фотоизложбата „My mornings in Видин“ и да се разходите с мен по улиците на града рано сутринта.“

Публикувано на: 26.8.2024 г.