Програма за работа с деца

Детски отдел, Чуждоезикова читалня, отдел „Изкуство”, отдел „Краезнание“ и Информационен център предлагат на свойте малки читатели занимания под формата на клубни форми. Всяко дете в свободното си време да се занимава пълноценно. Клубните форми са изцяло съобразени с потребностите на децата. За да бъдат винаги интересни и актуални, ние се стремим да предлагаме разнообразни занимания, така че всяко дете да припознае своят любим клуб на място извън дома и училището, в което могат сами да избират да какво да четат, и в което могат да творят и мечтаят. Участието в клубните форми изисква валидна читателска карта за библиотеката.

Лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” стартира от 1-ви юни. Всеки ден от понеделник до петък ще има по две занимания с продължителност 1 астрономичен час от 11:00 до 12:00 часа и от 16:00 до 17:00 часа. Участие могат да вземат деца до 14 годишна възраст с валидна читателска карта, като децата до 7 годишна възраст трябва да бъдат с придружител.

Ден Час и място Клуб Описание
Понеделник От 11:00 до 12:00 часа в "БиблиоПоща" „Аз чета, ти рисуваш…?” Децата ще имат възможност да прочетат или чуят откъс от популярна приказка, върху който откъс после да сътворят своите рисунки. По този начин, забавлявайки се, в рамките на клуба те ще се запознават с различни автори и творби от българската и чуждата литературна класика, като в същото време ще упражняват и любимото си хоби – рисуването.
От 16:00 до 17:00 часа в "БиблиоПоща" „Аз чета, ти рисуваш…?” Децата ще имат възможност да прочетат или чуят откъс от популярна приказка, върху който откъс после да сътворят своите рисунки. По този начин, забавлявайки се, в рамките на клуба те ще се запознават с различни автори и творби от българската и чуждата литературна класика, като в същото време ще упражняват и любимото си хоби – рисуването.
Вторник От 11:00 до 12:00 часа в "БиблиоПоща" „В света на изкуството” Клубът ще включва: изрязване, апликиране и изработка на различни изделия от хартия и подръчни материали; запознаване с различни музикални инструменти; рисуване, оцветяване и бродиране.
От 16:00 до 17:00 часа в "БиблиоПоща" „В света на изкуството” Клубът ще включва: изрязване, апликиране и изработка на различни изделия от хартия и подръчни материали; запознаване с различни музикални инструменти; рисуване, оцветяване и бродиране.
Сряда От 11:00 до 12:00 часа в "БиблиоПоща" „Опознай Видин” Децата ще научат повече за забележителностите в нашия град и областта и ще бъдат организирани посещения до някои от най-интересните културни обекти в града ни – „Кръстата казарма”, крепостта „Баба Вида” и др.
От 16:00 до 17:00 часа в "БиблиоПоща" „Опознай Видин” Децата ще научат повече за забележителностите в нашия град и областта и ще бъдат организирани посещения до някои от най-интересните културни обекти в града ни – „Кръстата казарма”, крепостта „Баба Вида” и др.
Четвъртък От 11:00 до 12:00 часа в "БиблиоПоща" "Забавление с чуждите букви" на английски език Затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.
От 16:00 до 17:00 часа в "БиблиоПоща" "Забавление с чуждите букви" на руски език Затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.
Петък От 11:00 до 12:00 часа в "Информационния център на библиотеката" "3D моделиране и принтиране" Децата ще имат възможност да разгледат 3D принтерите, с които разполагаме и да изработят първите си дизайни на програмите „Tinkercad” и „Creo CAD Software“.(с предварително записване)
От 16:00 до 17:00 часа в "Информационния център на библиотеката" „Роботика” Децата ще имат възможността да работят с работите „Финч” и „Bee-Bot”. Интерактивните играчки се чудесен способ за обучение и упражняване на контрол над обекти, алгоритмични дейности, програмиране на дейности за деца, пространствена ориентация и др., както и за овладяването на редица езици за програмиране, сред които Scratch, Snap, Java, C, C++, C#, Python и т.н.(с предварително записване)