Програма за работа с деца

Детски отдел, Чуждоезикова читалня и отдел „Изкуство” предлагат на свойте малки читатели занимания под формата на клубни форми. Всяко дете в свободното си време да се занимава пълноценно. Клубните форми са изцяло съобразени с потребностите на децата. За да бъдат винаги интересни и актуални, ние се стремим да предлагаме разнообразни занимания, така че всяко дете да припознае своят любим клуб на място извън дома и училището, в което могат сами да избират да какво да четат, и в което могат да творят и мечтаят. Участието в клубните форми изисква валидна читателска карта за библиотеката.

Лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще стартира от 3-ти юни. Всеки ден от понеделник до петък ще има по две занимания с продължителност 1 астрономичен час от 10:00 до 11:00 часа и от 11:00 до 12:00 часа. Участие могат да вземат деца от 7 до 14 години с валидна читателска карта за библиотеката.

Ден Час и място Клуб Описание
Понеделник От 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел „Знаете ли, че…?” Има толкова много неща, които не знаете, а са твърде интересни. Любопитни ли сте да научите уникални факти за живота около нас? Посетете новата ни клубна форма „Знаете ли, че…?”, в която ще бъдете провокирани да потърсите допълнителна информация от фонда на библиотеката.
От 11:00 до 12:00 часа в Отдел "Изкуство" „Какво научих за фолклора” Ще се потапяме в нашите традиции и ще те запознаем с местни празници и обичаи.
Вторник Oт 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел „Дали пък да не….. помислим?” Нашето ново клубче с полезни занимания за вас, наши малки приятели! Четенето е процес, който не само провокира мисълта, но носи и удоволствие. Ще четем откъси от книги, ще си задаваме въпроси и ще анализираме. Да, да, ще бъде много интересно, поучително, и в същото време игриво и забавно! Затова, елате при нас! Очакваме Ви!
От 11:00 до 12:00 часа в Отдел "Изкуство" „Влез в изкуството” Ако обичаш да твориш, да оцветяваш и лепиш, заповядай в отдел "Изкуство", в лятното ни ателие, в което ще изработваме предмети от хартия и непотребни материали. Ще можеш да проявиш своите творчески идеи, използвайки техниките декупаж и квилинг.
Сряда От 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел „Млад писател и поет” Можеш ли да напишеш приказка, а стихотворение?!Най-хубавите приказки и стихотворения ще издадем в книжка. Искаш ли да се включиш и ти?!
От 11:00 до 12:00 часа в "Чуждоезикова читалня" „Забавление с чуждите букви” с английски език Затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.
Четвъртък От 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел "Млад художник" Обичаш ли да рисуваш? Ела в Детския отдел! В края на лятото ще покажем твоята рисунка в изложба.
От 11:00 до 12:00 часа в Отдел "Изкуство" „Влез в изкуството” Ако обичаш да твориш, да оцветяваш и лепиш, заповядай в отдел "Изкуство", в лятното ни ателие, в което ще изработваме предмети от хартия и непотребни материали. Ще можеш да проявиш своите творчески идеи, използвайки техниките декупаж и квилинг.
Петък От 10:00 до 11:00 часа в Отдел "Изкуство" "Приятели на музиката" Ако обичаш да пееш, очакваме те в клуб "Приятели на музиката", където ще изучаваме и изпълняваме различни по жанр песни.
От 11:00 до 12:00 часа в "Чуждоезикова читалня" „Забавление с чуждите букви” Затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.

Еко клуб „Млад еколог” - Библиопоща

5 юни от 11 часа пред Библиопоща ще отбележим Световният ден на околната среда с работилница „Еко знайко”.

28 юни от 11 часа пред Библиопоща ще отбележим Международният ден на река Дунав.

11 юли от 11 часа – Изработване на хербарий