Програма за работа с деца
Детски отдел, отдел „Изкуство”, „Чуждоезикова читалня”, отдел „Краезнание”, „Информационен център” и „Превантивно - информационен Център - Видин” предлагат на свойте малки читатели занимания под формата на клубни форми.
Лято с библиотеката 2023

Лято с библиотеката 2023

Лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще стартира от 1-ви юни. Заниманията ще се провеждат всеки делничен ден в часовете от 10:30ч. до 12:00ч. Участие могат да вземат деца от 7 до 14 години с валидна читателска карта за Библиотеката и попълнена декларация от родител.


Ден Час и място Клуб Описание
Понеделник От 10:30 до 12:00 в „Информационен център” на Регионална библиотека„Михалаки Георгиев“. „Клуб Роботика с програмиране и 3D принтиране” Създаване на 3D проект, демонстрация на принтиране с 3D принтер. Роботика- Запознаване с Beebot и Finch 1.0 робот, функции и програмиране.
От 10:30 до 12:00 Място: Библиопоща (Център за обучение изкуство и култура) „Фабрика за емоции“ Превантивно - информационен Център - Видин
От 10:30 до 12:00 Място: Библиопоща (Център за обучение изкуство и култура) Клуб „ Езикова култура - мога да говоря и пиша правилно“ Граматични норми и упражнения по български език с Мая Миланова
Вторник От 10:30 до 12:00 Място: Библиопоща (Център за обучение изкуство и култура) Клуб „В света на изкуството” Ако обичаш да твориш, да оцветяваш и лепиш, заповядай в лятното ни ателие, в което ще изработваме предмети от хартия и непотребни материали. Ще можеш да проявиш своите творчески идеи.
Сряда От 10:30 до 12:00 Място: Библиопоща (Център за обучение изкуство и култура) Клуб„Аз чета, ти рисуваш” Ако обичаш да твориш, да оцветяваш и лепиш, заповядай в лятното ни ателие, в което ще изработваме предмети от хартия и непотребни материали. Ще можеш да проявиш своите творчески идеи. За символиката на шевицата, произход и предназначение, за цветовете и формите, за бродирането на шевици. Тук ще направим първите си бодове и първи стъпки в бродирането.
Четвъртък От 10:30 до 12:00 Място: Библиопоща (Център за обучение изкуство и култура) Клуб “Опознай Видин“ Запознаване с културни, архитектурни и исторически забележителности на Видин, както и с живота на известни личности от нашия град, живели тук, допринесли с дейността си за неговото развитие. За символиката на видинската шевицата, произход и предназначение, за цветовете и формите, за бродирането на шевици. Тук ще направим първите си бодове и първи стъпки в бродирането.
Петък От 10:30 до 12:00 Място: Библиопоща (Център за обучение изкуство и култура) „Забавление с чуждите букви” Затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.