Програма за работа с деца

Детски отдел, Чуждоезикова читалня, отдел „Изкуство”, отдел „Краезнание” и Информационен център предлагат на свойте малки читатели занимания под формата на клубни форми. Всяко дете в свободното си време да се занимава пълноценно. Клубните форми са изцяло съобразени с потребностите на децата. За да бъдат винаги интересни и актуални, ние се стремим да предлагаме разнообразни занимания, така че всяко дете да припознае своят любим клуб на място, извън дома и училището, в което могат сами да избират да какво да четат, и в което могат да творят и мечтаят. Участието в клубните форми изисква валидна читателска карта за библиотеката.

Лятната програма за работа с деца на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще стартира от 3-ти юни. Всеки ден от понеделник до петък ще има по две занимания с продължителност 1 астрономичен час от 10:00 до 11:00 часа и от 11:00 до 12:00 часа. Участие могат да вземат деца от 7 до 14 години с валидна читателска карта за библиотеката.

Ден Час и място Клуб Описание
Понеделник От 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел „Знаете ли, че…?” Има толкова много неща, които не знаете, а са твърде интересни. Любопитни ли сте да научите уникални факти за живота около нас? Посетете новата ни клубна форма „Знаете ли, че…?”, в която ще бъдете провокирани да потърсите допълнителна информация от фонда на библиотеката.
От 11:00 до 12:00 часа в Отдел "Изкуство" „Какво научих за фолклора” Ще се потапяме в нашите традиции и ще те запознаем с местни празници и обичаи.
Вторник Oт 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел „Дали пък да не….. помислим?” Нашето ново клубче с полезни занимания за вас, наши малки приятели! Четенето е процес, който не само провокира мисълта, но носи и удоволствие. Ще четем откъси от книги, ще си задаваме въпроси и ще анализираме. Да, да, ще бъде много интересно, поучително, и в същото време игриво и забавно! Затова, елате при нас! Очакваме Ви!
От 11:00 до 12:00 часа в Отдел "Изкуство" „Влез в изкуството” Ако обичаш да твориш, да оцветяваш и лепиш, заповядай в отдел "Изкуство", в лятното ни ателие, в което ще изработваме предмети от хартия и непотребни материали. Ще можеш да проявиш своите творчески идеи, използвайки техниките декупаж и квилинг.
Сряда От 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел Клуб “Излекувай ме” Запознаване на децата с „Молбата на книгата” и подлепване на скъсани книжки. В този клуб децата ще се научат как да се отнасят и да се държат с книгата.
От 11:00 до 12:00 часа в "Чуждоезикова читалня" „Забавление с чуждите букви” с английски език Затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.
Четвъртък От 10:00 до 11:00 часа в "Детски" отдел Клуб “Опознай Видин” Запознаване с културни, архитектурни и исторически забележителности на Видин, както и с живота на известни личности от нашия град, допринесли с дейността си за неговото развитие.
От 11:00 до 12:00 часа в Информационен център Клуб “Роботика, програмиране и 3D принтиране” Програмиране на роботи и моделиране и принтиране на 3D фигури.
Петък От 10:00 до 11:00 часа в Отдел "Изкуство" "Приятели на музиката" Ако обичаш да пееш, очакваме те в клуб "Приятели на музиката", където ще изучаваме и изпълняваме различни по жанр песни.
От 11:00 до 12:00 часа в "Чуждоезикова читалня" „Забавление с чуждите букви” Затвърждаване и придобиване на нови знания, чрез различни методи с игрови характер.

Еко клуб „Млад еколог” - Библиопоща

5 юни от 11 часа пред Библиопоща ще отбележим Световният ден на околната среда с работилница „Еко знайко”.

27 юни от 11 часа пред Библиопоща ще отбележим Международният ден на река Дунав.

11 юли от 11 часа – Изработване на хербарий

Лято в библиотеката 2019