БиблиоПоща

От месец април 2017 г. отвори врати Център за обучение, изкуство и култура към Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” – Видин в емблематична за града ни сграда. Познатата на всички видинчани като «Турската поща» сграда е паметник на културата, разположена е в централната част на Крайдунавския парк и е единствената запазена днес в България сграда на телеграфопощенска станция от времето на Османската империя.

Във вътрешността си сградата е разделена на няколко помещения. Едно от тях е предназначено за „среща на поколенията” и обзаведено в битов стил, друга стая е обзаведена за най-малките с подходящи игри, книжки, мебели. По-нестандартна е младежката стая с винтидж обзавеждане и модерна техника за срещи, танци, караоке, обучения и работа в малки групи.

Със създаването на този център библиотеката цели да осигури пространство за диалог и обмяна на опит между поколения и култури, да насърчи сътрудничеството между младежите от всички училища и организации и в извънучилищна среда и да осигури възможности за неформални срещи за обучение и обмен на практики и опит, включително и младежки международен обмен, срещи, дискусии, изложби.