"Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството"

"Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството"

Кандидатстването по проекта "Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството" за гр. Видин е отворено! Сдружение “Арте Урбана Колектив” кани всички младежи на възраст от 14 до 18 години да кандидатстват за тази страхотна възможност да се срещнат с професионалисти от областта на изкуството: Димитър Узунов (театрален режисьор, актьор, лектор), Слава Дойчева (кинорежисьор), Еви Карагеоргу (продуцент, експерт кинообразование) и Мария Дачева (фотограф, ментор). В рамките на пет цели дни (19-23 август) киноателиетата ще дадат свобода на въображението на участниците - с помощта на техните ментори ще се превърнат в екип и чрез различни творчески упражнения ще стигнат до обща идея, ще направят план за осъществяването ѝ и ще успеят да я заснемат.

👉Участието в кинолагера е напълно безплатно, за да осигурим достъп до качествено образование за всички младежи.

👉Не е необходим предварителен опит , лагерът предлага възможност за развитие на уменията, както на младежи без опит, така и за тези, които вече работят с камери и софтуери за видеобработка.

👉Кандидатстване: Качете снимка в Инстаграм, която е свързана с даден екологичен въпрос във вашето населено място с таг @youngcinemasofia или изпратете на project.climate.art@gmail.com

Проектът се реализира от Сдружение “Арте Урбана Колектив” и се осъществява по инициатива на EUNIC клъстър България, с подкрепата на EUNIC Bulgaria, EUNIC Global, Британски съвет в България, Гьоте-институт България, Институт Сервантес-София, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Посолство на Гърция, Посолство на Словения, Полски институт, Португалски културен и езиков център „Камойш София“, Унгарски културен институт, Френски институт, Чешки център София, Бюро на Европейския парламент в България, Община Видин, Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ гр. Видин, СУ "Св. Климент Охридски" гр. Троян, Народно читалище Наука-1870 г., Троян, Сдружение “Деветашко плато”, Областна управа Ловеч.

Публикувано на: 16.7.2024 г.