Представяне на романа "Дин Ден" от Иво Георгиев

Представяне на романа "Дин Ден" от Иво Георгиев
На 8 ноември (сряда) от 17:30 ч. в Залата за изяви на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" - Видин ще се състои представяне на последния роман на писателя Иво Георгиев.
За автора:
Иво Георгиев е писател, поет и автор на песни. „По-лошата половина на гората“ е първата му книга с поезия, за която той получава наградата за поезия „Южна пролет“. Автор е книгите „Мистичните Родопи“, „Исус ми прати SMS“, „Дневникът на кралския гъделичкар“, „Уроборос“.
За книгата:
„Дин Ден“ е роман за детството, но НЕ е за деца. Авторът ни предупреждава за това още на корицата.
Написан е на жив и автентичен детски език, който ще припомни на възрастните какво е да гледаш света с любопитство.
Дин Ден живее заедно с много други деца в голяма сграда далеч от града. Там малките играят, учат, пеят песнички и правят странни упражнения.
И вярват, че един ден майките им ще ги приберат. Дин Ден също вярва.
Животът в детската градина е показан през неговия детинско-мъдър и цветист език, чрез неговото разбиране за нещата, които се случват край него. Случайно открил дупка, през която може да подслушва някои от разговорите в кабинета на директорката, той усеща, че нещо тайнствено и непонятно се случва в тяхната детска градина, без да го проумява – „научен ексеремент“. И единственият начин да го обясни на останалите деца и на себе си, е да си измисля истории и приказки.
И да се надява да свършат с щастлив край.
По традиция след официалната част на събитието ще имате възможността да си поговорите с автора и да се сдобиете с книга с автограф.

Публикувано на: 8.11.2023 г.