Среща със Симона Панова

Среща със Симона Панова
На 20 септември /сряда/ от 18:00 ч. в „Зала за изяви“ към отдел „Заемна за възрастни“ ще представим книгите на Симона Панова – „Змей закрилник“ и "Змей побратим".
За книгите:
Видинските легенди се преплитат с модерното фентъзи в романа "Змей закрилник". Историята ни повежда из познатите улици и знаковата за града ни крепост и дава нов облик на преданията за Вида, Кула и Гъмза.
Мотивите от народните приказки са основата на "Змей закрилник", върху която са изградени съвременните образи на героите. "Змей побратим", вторият роман от трилогията, се разпростира и към белоградчишките села и техния особен чар.
Самодиви и юди, змейове и триглави лами враждуват и се борят, сплетничат и се смеят, мразят се и се съюзяват. А сцена на техните битки, вграждания и ритуали става нашият град - познат, но и мъничко по-вълшебен. Книгите ни приканват да погледнем Видин през призмата на легендите и така да преоткрием магията му.
За автора:
Симона Панова е родена във Видин през 1992. Завършила е ПМГ "Екзарх Антим Първи" и университета в Ланкастър, Великобритания със специалност "Реклама и маркетинг". Работила е в Обединеното кралство пет години на различни административни длъжности. През 2019 се връща в родния Видин, където се развива действието в романите ѝ "Змей закрилник" и "Змей побратим".
След официалната част ще можете да си поговорите с автора и да се сдобиете с книга с автограф.

Публикувано на: 12.9.2023 г.