Представяне на книгата „Вие сте тук”

Животът на Петър Пунчев е всичко друго, но не и скучен. Обикалял е София в боклукчийски камион, предизвиквал е дипломатически скандал в Сирия, живял е цели три седмици с Владимир Висоцки, снимал се е с котка, в която вярва, че е превъплътен духът на Уинстън Чърчил, разговарял е със Стинг за детството му, срещал се е с куп други велики личности. И това далеч не е всичко, което е събрано в новата му книга „Вие сте тук”.
 

Във „Вие сте тук” си дават среща Мая Плисецкая, Владимир Висоцки, Борис Елцин, Стинг, Николай Гяуров, Андрий Шевченко, Мистер Сенко, принц Чарлз, Джани Моранди, Юрий Любимов, Ерньо Рубик, Георги Аспарухов – Гунди, вечният номер едно Георги Найденов, легендарния футболен радиокоментатор Митко Чуков…Наблюдателен и проницателен, Петър Пунчев е успял да направи от своите срещи една книга, в която си дават среща изкуството, историята, политиката, спорта, литературата, географията, фотографията и всичко това – поднесено по един лек и увлекателен начин, който кара читателя да не може да остави книгата преди да е стигнал до края. Наред с онези, които все още можем да наречем свои съвременници, в книга си дават среща и редица личности от не толкова близкото вече минало като Кемал Ататюрк, Стефан Стамболов, Пенчо Славейков и Лейди Странгфорд, оставили дълбоки следи в родовата памет на автора.
 

Във „Вие сте тук” става дума и за приятелството. За несправедливостта. За съпричастността. За порастването. За осъзнаването. В нея Петър Пунчев говори за живота си като журналист и част от „Нощен Хоризонт”. За опита си с медиите и с хората. Това е книга за неговите страсти и емоции, както самият той казва, а поуката е простичка, макар и понякога трудна за следване: не се отказвайте от мечтите си! Бъдете на точните места с точните хора и не недоволствайте без причина!

Публикувано на: 21.3.2018 г.

Автор: ---