Премиера на книгата "Жени без мъже" от Анелия Гешева

Премиера на книгата "Жени без мъже" от Анелия Гешева
На 14.10.2024 г. /понеделник/ от 17.30 ч. в „Зала за изяви“ към отдел „Заемна за възрастни“ ще бъде представянето на книгата „Жени без мъже“ от Анелия Гешева.
За автора:
Поетесата, писателката и журналистката Анелия Гешева е родена във Видин. Средното си образование завършва в ТМЕТ „Коста Йорданов“- Видин, а висше в СУ “Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Специализирала е журналистика и връзки с обществеността. Първото ѝ работно място е като репортер на в. „Видин“. Работила е като журналист във видински медии и кореспондент на в. “Сега“ и ТВ “Европа“. Била е програмен ръководител на Радио възел-Видин, PR консултант, медиен експерт и ръководител на Регионален център на СЕМ. През 2017 г. завършва обучението си в Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив, специалност „Арт мениджър“.
Няколко години е инициатор, сценарист и водещ на „Поетично ателие“ /2001-2004/, в което се представяха известни и начинаещи видински и български поети.
Член е на Съюза на българските писатели.
Нейни стихове и разкази са печатани в литературните притурки на вестниците „Труд“, „Преса“ и „Сега“ и в сп. “Литературен свят“.
Анелия Гешева е автор на стихосбирките „Да пожелая бездната“ /1997/, „Жената на Ницше“ /2002/, „Рус, зеленоок, далечен“ /2005/, „Зимна градина“ /2006/ и „Контролен изстрел“ /2019/ и на сборниците с разкази – „Моноспектакъл за провинциална госпожица“ /2000/ , „Разсечена вода“ /2004/ и „Още едно копче надолу“ /2013/.
Носителка е на няколко национални и регионални награди за поезия и проза. През 2023 г. стана 23-я носител на една от най-престижните награди за цялостно творчество „Изворът на белоногата“.
За книгата:
Сборникът с разкази "Жени без мъже" е девета поред книга от авторката и съдържа 24 истории от живота, които не са по действителен случай, но са много реалистични. Истории за борба със съдбата, трудностите и личните избори, пред които са изправени персонажите в книгата.
По традиция, след официалната част всички желаещи ще имат възможността да се сдобият с книга и автограф от авторката.

Публикувано на: 3.10.2024 г.