Курс по творческо писане с Нинко Кирилов

Курс по творческо писане с Нинко Кирилов

Ако обичате писането, предпочитате кратките форми и имате нужда от помощ, насоки и някои трикове от "кухнята" на сериозното писане, този курс е именно за вас.

В средното образование почти никога не се обръща внимание на т.нар. творческо писане. И вината за това съвсем не е на преподавателите – просто задължителният материал съвсем не е малко. А има много какво да се каже по темата, което да е от полза на начинаещите в занаята – за важността на първо и последно изречение, избора на метафори, воденето на повествованието от различни лица (и в какви случаи кое лице избираме), въвеждане и развитие на герой, пряка и непряка реч и значението им в контекста, кодиране на втори и трети план в текста и още, и още.

В тридневния курс за работа върху кратките текстови форми ще се обърне внимание именно на тези и други въпроси. Ключова ще бъде интерактивността – всичко ще бъде под формата на дискусия, а не еднозначен монолог, ще има практически задачи и коментиране на резултатите. Оценки няма да има, идеята е всеки от присъстващите да има реална полза и осезаемо развитие, след като прилага в по-дългосрочен план наученото от няколкото дни.

Курсът ще бъде воден от писателя Нинко Кирилов. Той е родом от Видин, има две книги с разкази зад гърба си, печелил е награди с кратка проза и поезия. Бил е главен редактор на няколко онлайн медии, външен автор в списания и вестници, автор и водещ на радиопредаване, копирайтър в рекламна агенция и други неща.

Курсът ще се проведе в рамките на три дни – 28-и, 30-и и 31-и май 2018 г., като всяко от занятията ще е в рамките на два астрономически часа. Всичко това ще се случи в уютното пространство на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" – Видин.

Всеки от дните занятието ще започва от 15:00 ч.

Курсът е съвсем безплатен.

Заповядайте!


Публикувано на: 21.5.2018 г.