Представяне на проект по Националната програма „Иновации в действие“

Представяне на проект по Националната програма „Иновации в действие“

В отдел „Чуждоезикова читалня” на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”-гр. Видин бе представен проект по Националната програма „Иновации в действие“. Програмата дава възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещение на място на учители и ученици в избрано от тях училище-партньор от цялата страна.
Проектът е съвместно дело на Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" и СУ "Св. св. Кирил и Методий" и е с мотото „Минусът, с подходящи методи, може да се превърне в плюс”. Идеята на проекта за иновативно училище е, че с подходящите способи новите технологии, които навлизат в ежедневието ни, могат да са от полза за образованието. Целта на проекта е да направи по-интересен учебния процес и да предизвика децата да бъдат по-креативни. Дейностите включват освен работа с таблети и други устройства, развиване на умения за работа в екип, изготвяне на съвместни проекти и други. 
Презентаторите споделиха, че са избрали библиотеката за място на тяхното събитие, заради ползата от четенето и подчертаха, че без книгите не бихме могли да работим с което и да е устройство.

Публикувано на: 27.11.2019 г.