Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"
гр. Видин
Контакти
Попитай библиотекаря
 

Новини


Премиера на книгата „Сборник с мисли от и за живота”

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” има удоволствието да представи Лора Цветанова и новата й, шеста поред книга „Сборник с мисли от и за живота”. Както подсказва заглавието, сборникът съдържа над 100 мисли, които са вдъхновени от житейския й път или почерпени от други хора с повече опит. Авторката е вече позната на читателите с книгите „С усмивка към живота”, „Тържество на духовни търсения”, „Душата на дете” и два сборника с приказки – „Вълшебни приказки” и „Приказен свят”.
 

Събитието ще се състои на 24 октомври 2017 г. от 17.00 часа във „Феникс кафе” на пл. „Бдинци” 1, и е част от честванията по повод Димитровден – духовен празник на град Видин.

 

 

 

Представяне на изложбата „Стари видински къщи”

По повод духовния празник на града – Димитровден, художникът Петър Дарковски ще представи в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” самостоятелна изложба на тема „Стари видински къщи”. Официалното откриване на експозицията ще се състои на 23 октомври (понеделник) 2017 г. от 11:30 часа в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни”. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на платната на твореца, изобразяващи архитектурата на старите български къщи, отделни елементи от интересни постройки, абстрактни символи и силуети, които имат особено характерен стил, типичен за него.

 

 

Благодарствена грамота

С гордост публикуваме благодарствената грамота, връчена ни от директора на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” по повод нашата съвместна дейност в рамките на Европейската седмица на програмиране, в която се проведоха обучителни мероприятия на ученици по програмиране с робот Lego и Scratch. Изказваме и нашата благодарност за дългогодишната ни работа с Професионална Гимназия Проф.Д-Р Асен Златаров, посветена на развитието на нашите деца, и вярваме, че и занапред ще жънем успехи в културно-образователната сфера.

 

Новата книга на Нинко Кирилов - „Човек сред хората”

Писателят Нинко Кирилов представи втория си сборник с разкази „Човек сред хората” пред видинската общественост в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”. Сборникът е именно това, което казва заглавието. Един човек сред хората, който умее да наблюдава, да чувства и да предаде момента на нас – забързаните и несвикнали да се вглеждаме в човека отсреща читатели. Деветнадесет разказа, които те карат да поспреш, да се замислиш, да се обърнеш към другия и да си кажеш: „Хей, ама аз го познавам!” Деветнадесет разказа, изпълнени с реалността, но и с една особена, тиха, почти недоловима магия, която прави момента уникален и неповторим и все пак толкова познат на всеки, който ги прочете. Разкази, които остават да звучат дълго след като си ги прочел. Истории за семейства, любов, самота, раздяла, надежда, отчаяние, търсене и намиране, за хора, изтъкани от добре прикривана уязвимост и неприкрита самота.

 

 

Премиера на книгата „Човек сред хората”

На 10 октомври (вторник ) 2017 г. от 17:30 часа в залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни” на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще се състои премиерата на новата книга на писателя Нинко Кирилов.  „Човек сред хората” е вторият сборник с разкази на автора и съдържа 19 разказа, градски, емоционални, категорично ситуирани в съвремието ни и акцентиращи върху детайлите на човешката душевност, отчуждеността и сложността в комуникацията.

 

Нинко Кирилов е роден във Видин. Завършил е ГПЧЕ "Йордан Радичков" и висше образование със специалност "журналистика" в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи по специалността си като автор, водещ и редактор в редица специализирани, информационни и лайфстайл печатни, радио и онлайн медии. През 2005 г. печели журналистическата стипендия на името на Стефан Продев. Носител е на наградата на читателите в конкурса за кратък разказ на Богдан Русев и Радослав Парушев (2012), а през 2015 г. печели конкурса на сп. "Ко-миксер" за сценарий на комикс. Създател и идеолог е на платформата за неиздавани автори писатели без книги.

 


 

Работно време

 

Контакти

 

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК

ОТ 9.00 ДО 18.00 ЧАСА

СЪБОТА ОТ 9.00 ДО 14.00 ЧАСА

(Детски отдел и Заемна за възрастни)

ВИДИН

ПЛОЩАД "БДИНЦИ" - №1

 

Facebook
Карта на сайта
Регионална библиотека 'Михалаки Георгиев' - Видин