Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"
гр. Видин
Контакти
Попитай библиотекаря
 

МедиатекаМисията на библиотекарите от Детския отдел на Регионална библиотека  „Михалаки Георгиев” – Видин е да ви докосне до книжките, до традиционните празници, до училищните уроци по един по-различен начин, под формата на игра – използвайки мултимедийни презентации и компютри.

 


Коледно тържество 
В Регионална библиотека “Михалаки Георгиев” беше проведено Коледно тържество с участието на дядо Коледa. Библиотечните специалисти представиха и презентация за коледните празници и свързаните с тях традиции и обичаи пред второкласници от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

 

Открит урок
Открит урок, посветен на творчеството на писателя Емилиян Станев се проведе в Детски отдел на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” – Видин. Проявата е по повод годишнината от рождението на Емилиян Станев.Деца от втори клас на ОУ „Иван Вазов” видяха мултимедийна презентация на тема „През води и гори”.

 

 

Представяне на детска книга
Детският отдел на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” беше домакин на представянето на първата книга на Милена Бойкова М.- Терзийска „Заключената памет на принцесата”. Авторката имаше три срещи с деца от Видин, по време на които тя представи своята авторска приказка. След като чуха приказката децата се включиха в интерактивна игра „Открий поуката”, свързана с прочетеното. Според регламента на играта децата трябваше да отговорят на различни въпроси, свързани с герои от приказката. За всеки верен отговор те получаваха по една следа, водеща към място в Детски отдел, където е скрит ключ към ковчеже, пазещо поуката от приказката.

 

 

Нарисувай ми... Видин и неговите забележителности :)
Над 20 малки читатели на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” се записаха за участие в Пленер по живопис, организиран в рамките на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни”. Днес част от децата, които не се уплашиха от дъждовното време, присъстваха на официалното откриване на пленера пред Художествената галерия „Никола Петков”. Директорът на галерията Славчо Стаменов разясни как ще протече пленера и представи на децата художниците, които ще им помагат. Всички участници получиха пособия за рисуване, тениски, шапки и значки. Заради лошото време участниците в пленера поставиха своите първи щрихи по темата в Детски отдел на библиотеката под вещите насоки на художника Красимир Кръстев. Темата на пленера е свързана с град Видин и неговите забележителности. Децата ще рисуват обект по избор, а на 26 юли техните рисунки ще бъдат подредени в изложба във Видинската синагога.

 

 

 

Работно време

 

Контакти

 

ПОНЕДЕЛНИК – ПЕТЪК

ОТ 9.00 ДО 18.00 ЧАСА

СЪБОТА ОТ 9.00 ДО 14.00 ЧАСА

(Детски отдел и Заемна за възрастни)

ВИДИН

ПЛОЩАД "БДИНЦИ" - №1

 

Facebook
Карта на сайта
Регионална библиотека 'Михалаки Георгиев' - Видин